Våre tekstiler

Persgaard har en omfattende og innholdsrik kolleksjon av møbeltekstiler.  Her finner du et bredt utvalg innen farger, teksturer og materiale.

Tekstiler av høyeste kvalitet
Vi har et stort fokus på at produktene skal være vakre, slitesterke og av høy kvalitet, slik at møblene vil vare i mange tiår fremover. Hos Persgaard er det lett å få «den røde tråden» gjennom hele ditt interiørprosjekt. Alt fra møbler, senger, puter og gardiner kan bindes sammen med riktig bruk av tekstiler. Det er ingen andre faktorer som definerer et møbel mer enn dets tekstil.

 

Miljø og bærekraft
Vi er opptatt av miljø og bærekraft når vi velger tekstilleverandører, slik at vi kan stå inne for at produksjonsprosessen er så skånsom som mulig. Vi har bland annet stort fokus på miljøvennlige og organiske impregneringer av tekstiler.

PRISKATEGORIER PÅ TEKSTILER

Tekstiler for et hvert budsjett

Persgaards tekstiler er delt inn i priskategorier fra 1 – 6, slik at våre møbler vil ha ulik pris ut ifra hvilken tekstil man velger. Priskategoriene definerer innkjøpsprisen vår fra de forskjellige produsentene og har ingenting med kvalitet og slitestyrke å gjøre. Ønsker du for eksempel et ekstremt slitesterkt og robust tekstil, så finner du mange alternativer i priskategori 1.

Fra gamle veverier til moderne produksjon
Vår tekstilkolleksjon strekker seg fra gamle og ærverdige ullprodusenter fra England, til hypermoderne nye tekstiler med ekstreme slitestyrker. Vi har også tekstiler i alle fargenyanser slik at du som kunde virkelig kan leke deg med ulike uttrykk og design på ditt prosjekt. 

Bli med inn i fabrikken å se hvordan våre ull-tekstiler produseres på nesten samme måte i dag som det ble gjort i 1837.

Video: (c) Abraham Moon & Sons

BASETEKSTILER

Sofaen er oftest nøytral

Basetekstiler er tekstilet som er mest fremtredende i et rom, gjerne stoffet som benyttes på sofaen. Disse tekstilene bør være slitesterke og robuste da de utsettes for mye slitasje gjennom tiden. Basetekstiler er ofte nøytrale i fargen, slik at møbelet sjelden går av moten. Ønsker man å «piffe» opp møbelet så gjør man gjerne det med pynteputer i forskjellige størrelser, farger og teksturer.

ULLTEKSTILER

RUTER I EKTE ULL

Noen ting går aldri av moten. Tekstiler med rutete mønstre har vært populære på norske hytter i over 100 år, og vi spår at dette vil være populært også de neste 100. Persgaard har et av markedets beste utvalg av ulltekstiler, både med og uten rutete mønstre.

KELIMTEKSTILER

EKSOTISKE TEKSTILER PÅ HYTTA

De siste årene har kelim-stoffer gjort sitt inntog i den norske fjellheimen. Kelim er opprinnelig et design som stammer fra Midtøstens ærverdige veverier. Her i Norge har mønsteret har blitt ekstremt populært til innredning av hytter og fritidsboliger. Persgaards kelimstoffer er av håndlaget og av høyeste kvalitet og slitestyrke. Vi er et godt utvalg både av ulike mønstre og fargekombinasjoner.

Metervare

Alle våre tekstiler kan bestilles i metervare om du ønsker å benytte stoffet på et annet prosjekt du har. Normal leveringstid på stoff er 2-3 uker etter bestilling.
Her ser du utvalgte priseksempler:

PRISKATEGORI 1
Wilderness

Bruksområde:
Møbler / puter / gardiner

Kr 999 pr. meter
PRISKATEGORI 4
Mushroom

Bruksområde:
Møbler / puter / gardiner

Kr 1799 pr. meter
PRISKATEGORI 5
Kelim Rust

Bruksområde:
Møbler / puter / gardiner

Kr 1999 pr. meter
SLITESTYRKE PÅ TEKSTIL

Martindale-skalaen

For å måle hvor slitesterkt et møbelstoff er benyttes en Martindal slitasjetest. Gjennom mange år har ”The Martindale abrasion test” vært bransjestandard for testing av tekstilers slitestyrke. Maskinen ble opprinnelig utviklet for testing av ordinære flatvevde tekstiler, men brukes i dag på likt og ulikt av stoffer. I det hele tatt alt som utsettes for slitasje, også tepper, klær og andre tekstiler. Skalaen strekker seg  fra 0 – 100 000 og viser hvor mange ganger en gjenstand kan rubbes mot et tekstil før opp til 2 eller fler tråder i stoffet tar skade.

 

Martindale-skalaen
10 000 rubs – Private hjem (lett bruk)
15 000 rubs – Private hjem (hard bruk)
25 000 rubs – Kontor (lett bruk)
35 000 rubs – Kontor (hard bruk)
45 000 rubs – Offentlige rom (lett bruk)
80 000 rubs – Offentlige rom (hard bruk)

Pleie og råd
Hvis uhellet er ute og du søler på møbelet, unngå å vaske eller gni på flekken. Ta innmatsputen ut av trekket og la det tørke. Ta deretter kontakt med et renseri for råd. Ved vask i vann kan stoffets farge og form endres. Avtagbart trekk har en veldig presis passform og kan krympe ved feil type vask.

Solbleking
Husk at møbler som over tid står i direkte sollys kan falme. Det finnes ingen tekstiler i verden som ikke lar seg påvirke av direkte sollys. Vi anbefaler at du monterer gardiner eller annen form for solskjerming for å hindre at møblene står i direkte sollys når hytta ikke er i bruk. Snu gjerne putene med jevne mellomrom for å bleke stoffet jevnt.

Ønsker du interiørveiledning?

Bruk kontaktskjemaet om du ønsker mer informasjon om vår interiørveiledning eller booke møtetid.